Събития

2018-04-30 | 14:00 | 301 кабинет на ПГТМ "Христо Ботев"

Биология и здравно образование - тест/състезание

Учениците, участници в клуба по интереси "Биология и здравно образование - подготовка за ДЗИ" ще работят по тест/състезание за обиграване и добро представяне на ДЗИ. До 10 клас същите са изучавали дисциплината и имат изявени интереси в областта на биологията, за това се включиха в клуба, както и за да разширят познанията си за едно успешно полагане на ДЗИ по биология и здравно образование.

На снимката: Биологични системи

Прочети повече
2018-04-30 | 12:15 | НУ "П. Р. Славейков" - гр. Пловдив

Драматизация на приказката "Сливи за смет" пред ученици.

Учениците от 2 б клас, които са участници в групата "В царството на приказките" ще представят драматизация на приказката "Сливи за смет". На събитието са поканени директора, заместник - директорите, ученици и родители.

На снимката:

Прочети повече
2018-04-30 | 08:00 | Сливен

Яворови дни 60 години СУ "Пейо Яворов" - Сливен

Репортаж от чудесното представяне на учениците в състезанието "Български исторически забележителности", което се проведе днес в чест на 60-годишния юбилей на СУ "Пейо Яворов". Специални благодарности на всички отбори включили се в състезанието: ОУ "Христо Ботев", ОУ "Д-р Иван Селимински", ОУ " Димитър Петров", СУ "Пейо Яворов ", ОУ" Панайот Хитов", ОУ" Елисавета Багряна", СУ "Константин Константинов"!

На снимката: Юбилей 60 години СУ " П.Яворов" - Сливен

Прочети повече
2018-04-30 | 14:30 | ПГОД "Евридика"

Представителна изява на група "Човекът и заобикалящата го среда"

Учениците обогатиха знанията, уменията и компетентностите си по химия. Опознаха химическата страна на ежедневието си.

На снимката: забавни опити

Прочети повече
2018-04-30 | 14:00 | физкултурен салон на СУ "Отец Паисий"- Габрово

Спорни игри

В едно от последните занимания по проекта реализирахме спортен празник. Участваха отбори момчета и момичета от втори и трети клас на СУ „Отец Паисий”. Състезателите демонстрираха желание за победа, стремеж за изява и много емоции. Реализацията на проекта, дава възможност за повишаване интереса на подрастващите към спорта и мотивация за по-голяма активност в ежедневието. Раздадени бяха награди за: - най-добър защитник; - най-добър вратар; - най-атрактивен състезател Гости на спортния празн ...

На снимката: Спорни игри

Прочети повече
2018-04-30 | 09:30 | ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян", Пловдив

Игри с думи!

Групата по Обучителни затруднения "Езикова грамотност", с ръководител Лилия Джамбова се включи в училищния празник на открито - „Нашият чуден свят“. Учениците от групата по проекта предложиха на съученици, родители и гости - заедно да поиграят с думите. Техния кът на двора се превърна в пъстра градина от думи, вярно подредени в интересни пъзели. Много от децата играха на ДАМА върху тебеширени тексове на плочките. Всички присъстващи се убедиха, че думите в българския език са весели, интересни и д ...

На снимката: Да поиграем с думите!

Прочети повече
2018-04-28 | 10:00 | централен площад гр. Свищов

Участие на Четвърти национален преглед на фанфарните и духови оркестри и мажоретни състави - гр. Свищов

На 28.04.2018 г., учениците при мажоретен състав "Хармония" от НУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Долни Дъбник, с ръководител Татяна Петрова, участваха с изява на Четвърти национален преглед на фанфарните и духови оркестри и мажоретни състави - гр. Свищов. Програмата започна с дефиле. Участниците представиха два танца на фона на музика на песните "Високи сини планини" и "Agadoo". Представянето им бе повод за гордост на училищното ръководство и родителите, които присъстваха на изявата.

На снимката: мажоретен състав "Хармония"

Прочети повече
2018-04-28 | 09:00 | Спортна зала СУ"В.Левски"с.Маноле

Турнир по баскетбол на община Марица

На 28 април 2018г в Спортната зала на СУ"Васил Левски"с.Маноле се състоя общински турнир по баскетбол ,в който взеха участие училищата на с.Рогош,с.Граф Игнатиево ,с.Маноле и с.Калековец.В отборът на СУ"В.Левски" бяха включени всички ученици от група по занимания по интереси "Спорт за всички" по проект "Твоя час".След оспорвани двубои отборът на момичетата завоюва първо място,а отборът на момчетата -второ.

На снимката: Отборите на момичетата и момчетата от група "Спорт за всички"

Прочети повече
2018-04-27 | 11:00 | гр. Сливен

Трета регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" в гр.Сливен

Членове на клуб"Млади възрожденци" от ПГСС участваха в Третата регионални среща на клубовете "Млади възрожденци " в гр .Сливен. Гост на срещата бе Вицепрезидентът на Р България г-жа Илияна Йотова, Председателят на Общобългарския комитет г-н Васил Василев .

На снимката: Среща на клубовете"Млади възрожденци"

Прочети повече
2018-04-27 | 13:35 | училище

Светът през моите очи

Клуб ,,Млад природолюбител“ организира своята първа публична изява на 27.04.2018г. по проект „Твоят час“. Учениците демонстрираха усвоените творчески умения, като апликираха с природни материали. На събитието присъстваха представители на училищното ръководство, учители и родители.

На снимката: Светът през моите очи

Прочети повече
123456