Новини

Базар в Световната седмица по предприемачество. Преглед на изданията на училищния вестник през годините. Представителна изява.

Изложение - базар на тема 10 години Schoolnet в Световната седмица по предприемачество.
На снимката: снимка екип
Прочети повече

Във вълшебния свят на изкуството

Избрани моменти от дейността на ателие "Творим красота" в Основно училище "Васил Левски", с. Петко Каравелово, обл. Велико Търново
На снимката: Творческа атмосфера
Прочети повече

„Аз и красотата и величието на моят роден край”

На 21.06.2018г. от 12:00 часа в зала 410 на ПГТМ "Христо Ботев" - Ботевград ще се проведе представителната изява на Клуба по интереси "Турисъм и здраве". Участниците ще представят своите впечатления от посетените исторически и културни обекти. Организираният ученически туризъм е част от политиката на училището, чиято цел е тяхното физически и духовно развитие, укрепването на тяхното здраве и обогатяването на общата им култура, свързано с придобиване на нови практически знания и интересни факти за природата и културно-историческото наследство.
На снимката: Туризъм и здраве
Прочети повече

"МЕЛОДИЯТА НА КРАЛЯ НА ЕЛФИТЕ"

Презентация в коридора на Първо средно училище "Свети Седмочисленици" по проект "Твоят час" Представление на учениците от Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ „ МЕЛОДИЯТА НА КРАЛЯ НА ЕЛФИТЕ“ 30 май 2018г Според литературната основа, действието се развива на един селски площад по Еньовден. Младежите танцуват под звуците на майсторска цигулка. В тази келтска приказка се разказва за ...
На снимката: "Мелодията на краля на елфите"
Прочети повече

Изложба на великденски яйца

Във връзка с Великденските празници, учениците от клуб "Знам и творя в компютърния свят" по проект "Твоят час" с ръководител Дора Миткова показаха въображение, фантазия и усет към красотата на цветовете. Те изрисуваха на програма Paint електронни яйца, които бяха много оригинални и неповторими. С огромно желание учениците подредиха изложба от творбите си, които предизвикаха интерес и възхищение у съученици и учители.
На снимката: Великден
Прочети повече

Публична изява - Пеем и танцуваме на Коледа

Учениците от ОУ "Васил Левски" гр. Кърджали от група "Общуване с музиката и танца" по проект "Твоят час" с ръководител Йорданка Чолакова пяха и танцуваха, по случай предстоящите коледни и новогодишни празници.
На снимката: Пеем и танцуваме на Коледа
Прочети повече

Публично мероприятие

В публичната изява ще вземат участие учениците от 8 а клас при Клуб за преодоляване на обучителни затруднения по математика. Тя ще протече под мотото “Математиката – основа на НТП“ и ще се представи в 303 училищен кабинет на ПГТМ"Христо Ботев", където работи клуба, като ще се представи ползата от изучаването и прилагането на науката Математика в живота и реалността, и ще се демонстрират придобити знания, компетентности и логическо мислене по темата Рационални уравнения.
На снимката: Математиката – основа на НТП
Прочети повече

Годишна изява

Рецитал по стихове на Христо Ботев и самостоятелен анализ на Ботева творба /по избор/. Учениците, участници в клуба, ще представят своите затвърдени знания и придобити умения за изразително изпълнение на Ботево стихотворение, включено в програмата за ДЗИ в 12 клас, и интерпретация на изучена лирическа творба.
На снимката: Патрона на училището Ботев
Прочети повече

Клуб за народни танци с Първа награда от Областен ученически форум

С купа и грамота за първо място бяха удостоени учениците от Клуб за народни танци към ОУ "Никола Й. Вапцаров" - гр. Хасково, сформиран по проект "Твоят час". На 30 май, 2018 г. танцьорите се представиха в ХІ областен форум на ученическите клубове за извънкласна дейност под надслов "Заедно да прегърнем творчеството с усмивка".
На снимката: І награда от областен ученически форум
Прочети повече

Автомобилът на бъдещето - Презентация

На 11.06.2018г. участниците от клуб "Мотоспортът е магия" ще представят и наблегнат на съвременните методи и технологии за безопасност и екологичност на автомибила, чрез разработена и представена електронна презентация от тях. Целта е да се насочи вниманието на всички към опазване здравето и живота на хората в съвременния динамичен и забързан свят.
На снимката: автомобилът на бъдещето
Прочети повече
12