Новини

"Финална изява на грипите по интереси"

На 21.03.2018 г. ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Камен включени в групите за занимания по интереси „Аз рисувам и мечтая” и „Български фолклор – народни носии“ с ръководител М. Шишкова, „Моето пътешествие из Великобритания“ с ръководител М. Богданова и „“Работилница за малчугани“ с ръководител А. Цанева осъществиха своята обща финална представителна изява по проект „Твоят час“. Те представиха презентация показваща работата на всяка от групите през годината. Организираха забавни игри ...
На снимката: Публичност
Прочети повече

Биология и здравно образование - тест/състезание

Учениците, участници в клуба по интереси "Биология и здравно образование - подготовка за ДЗИ" ще работят по тест/състезание за обиграване и добро представяне на ДЗИ. До 10 клас същите са изучавали дисциплината и имат изявени интереси в областта на биологията, за това се включиха в клуба, както и за да разширят познанията си за едно успешно полагане на ДЗИ по биология и здравно образование.
На снимката: снимка екип
Прочети повече

Вече сме грамотни

Днес, 16.05.2018 г. учениците от група за обучителни затруднения "Четем, пишем и знаем" - І клас в СУ "Никола Вапцаров" - с. Борино, с ръководител г-н Тодор Тодоров проведе публична изява с присъствието на родители, учители и училищното ръководство. Учениците показаха, че са грамотни - рецитираха стихове, задаваха гатанки, разказваха приказки и заслужено получиха грамоти от директора на училището.
На снимката: празник
Прочети повече

Забавни задачи със знания от I клас Първа представителна изява

Първа представителна изява "Забавни задачи със знания от I клас" 02.10.2017г. Цел на занятието - Запознаване с целите, задачите и насоки за дейността на групата. Пред родители и гости, учениците от групите „Mатематика и компютърно моделиране” и „Mатематика и компютърно моделиране” 2 официално представиха и откриха работата по проект „Твоят час”. След запознаването на участниците с целите, задачите и насоките на дейността на групата, родителите изказаха желание и готовност за съвместна работа ...
На снимката: "Лъжа или истина "
Прочети повече

Годишна представителна изява- изложба на групата по интереси „Вълшебства от стъкло и мозайка” по проект „Твоят час”, СУ „Емилиян Станев”, гр. Велико Търново

На 20.04.2018 г. от 14:00 часа във фоайето на СУ „Емилиян Станев”, гр. Велико Търново учениците от групата „Вълшебства от стъкло и мозайка” представиха изработените от тях творби.Разказаха на присъстващите за работата си, за новите изобразителни техники и материали, с които са се запознали и с които са експериментирали. На изявата присъстваха, ученици, родители и учители.
На снимката: Вълшебства от стъкло и мозайка
Прочети повече

Публична изява. Презентация. Полигон / писта

На 08.05.2018г., на първата си представителна изява, учениците участници в клуба показаха придобити знания, умения и компетентности в областта на теорията и практиката на АТТ. В клуба участват ученици от 8-ми до 11-ти клас, с изявени интереси в областта на автотранспортната техника /мотоспортове/. На практика днес те представиха и показаха овладени практически умения за видовете механизми, за правилно взети конструктивни решения, за различни новости в този вид техника, за това как се прави монта ...
На снимката: Клуб "Мотоспортът е магия"
Прочети повече

Ден на спорта

На 17-ти май от 17ч. ще се проведе събитие по случай Деня на спорта. Учениците в групите за занимания по интереси от СУ" Стефан Караджа" ще участват в парад и демонстрация в центъра на град Хасково. Ръководители на групите са: Димитрия Найденова, Христо Христов, Павел Иванов и Михаил Антонов.

Прочети повече

Презентация

Представяне дейността на участниците в клуба през годината - придобити умения и компетентности по монтаж и пускане на токоизправители, стабилизатори на напрежение, усилватели, нискочестотни синусоидални генератори, цифрови устройства с комбинационни логически схеми, цифрови устройства с последователностни логически схеми, цифрови устройства с релаксационни схеми и изделие за динамично управление на индикатори.
На снимката: електронна схема
Прочети повече

ВЕЛИКДЕНСКИ СЪБОР

На 11.04.2018г. учениците участници в клуба по интереси „Моят град през годините“ се включват в подготовката, организацията и провеждането на традиционният за Ботевград Великденски събор и с много енергия и ентусиазъм, емоции и настроение всички рецитират, танцуват и пеят. Целта на мероприятието е учениците да налагат и утвърждават старите местни традиции и обичаи, и да ги предават на поколенията.
На снимката: колаж
Прочети повече

ВЕЛИКДЕНСКО ТЪРЖЕСТВО

Ден на професиите, Великденско тържество и възстановка на Великденски събор в град Ботевград, придружен с благотворителен базар в ПГТМ "Христо Ботев" се проведе на 11.04.2018г. В него активно се включи клуба по интереси "Магията на духовата музика", с изпълнения на произведенията "Пролет дойде", "Дайчово хоро" и "Дунавско хоро". Такива участия дават възможност на учениците да свирят на духов музикален инструмент, помага им да изградят художествен вкус и да придобият знания и умения в областта на музиката.
На снимката: колаж
Прочети повече
12