Новини

Ученици посрещнаха Хелоуин на английски

На 24. 10. 2017 г. се състоя публична изява на групата по английски език “ Забавен английски език” при ОУ “Св. св. Кирил и Методий ” – с. Места. Проведено беше тържество в училището в с. Места по случай Хелоуин. Гости на събитието бяха директорът на училището, учители, родители и ученици от други класове. Ръководител на групата е г – жа Събринка Молла. Участниците се представиха много добре и публиката беше доволна. Децата представиха рецитал, сценка „Hallowe`en ”.Тържеството протече успешно, децата се представиха много добре и публиката беше доволна.
На снимката: На Хелоуин
Прочети повече

Червени срещу сини на волейболната площадка

На 13.11.2017г в с.Пашови в двора на Обединено училище ,,Иван Вазов" се проведе представителна изява на група ,,Волейбол",сформирана по проект ,,Твоят час“. Всички ученици от групата взеха дейно участие. Гости бяха родители, учители, ученици от училището и от село Света Петка. Учениците бяха разделени на червени и сини отбори .Заниманието беше изпълнено с много емоции. Включваха се учители и родители. Целта на занятието беше укрепване на вярата в собствените сили и възможности и преодоляване ...
На снимката: Отборите в действие
Прочети повече

Ученици подредиха изложба с фосили

Групата за занимания по интереси "Екология" към СУ "Христо Ботев" - Джебел, направи изложба с намерените край село Папрат фосили. Весело беше подреждането им, с много емоции учениците направиха табло, за да споделят преживяното. Бяха поканени жителите от района, за да споделят учениците откритието си, че някога тук е било дъно на океан. Докоснаха се до непознат за тях свят, изпълнен с тайни и загадки.

Прочети повече

Две първи и едно второ място за футболистите от ПМГ - Силистра

На 17.10.2017 г., на Стария стадион в гр. Силистра се проведе представителната изява на група "Футбол" към ПМГ "Св. Климент Охридски", сформирана по проект „Твоят час“. Това бе част от Общинското първенство по футбол за учащи в гр. Силистра във възрастови групи 5.-7., 8.-10. и 11.-12. клас. Всички ученици от групата взеха дейно участие в представителните отбори на училището. Със своето себераздаване, воля и умения те допринесоха за две първи и едно второ място в съответните надпревари и възрасти.
На снимката: Отборите преди срещата
Прочети повече

Мажоретен танц за празника на ОУ "Димитър Петров" - Сливен

Два клуба по интереси, сформирани по прект "Твоят час", участваха в честването на 75-я юбилей на Основно училище "Димитър Петров" в Сливен на 8 ноември. Хор "Звездички", съставен предимно от деца във втори клас, изпълни две песни и пожъна бурни аплодисменти. Четвъртокласниците от клуб "Движение за здраве и красота" пък представиха пред родителите, учителите и съучениците си мажоретен танц с помпони. Децата с нетърпение очакват следващите си изяви по проекта.
На снимката: "Звездичките" с първа изява
Прочети повече

Хелоуин на английски

Учениците от клуб "Забавен английски език" от СУ "Христо Ботев", град "Джебел", посрещнаха Хелоуин на английски език. Целта на изявата беше да се популяризира честването на празника сред жителите на града, както и самите ученици да се запознаят с празниците и традициите на западноевропейската култура. Част от гражданите на Джебел с радост поканиха участниците в домовете си и ги почерпиха с лакомства.

Прочети повече

Ученици демонстрираха науката чрез игри

На 21.06.2017 год. учениците от клуб "Наука чрез игри" в ОУ "Христо Ботев", село Мокрен, демонстрираха наученото в групата по интереси. Проявата беше посетена от ученици и учители от прогимназиален етап и учители от ГЦОУД от 1 - 4 клас. Учениците показаха забавни номера, в които пролича тяхната сръчност, постигната с много труд и самодисциплина. Демонстрирани бяха и крайните резултати от заложени опити с по-голяма продължителност във времето - изграждане на цветни кристали, израстване на картоф ...

Прочети повече

Деца откриха знанието чрез забавни ребуси

На 14.06.2017 година групата за деца с обучителни затруднения в 1 клас към ОУ,,Христо Ботев” в Мокрен проведе представителна изява ,,Да покажем какво знаят и могат първокласниците” по програма ,,Твоят час”. На събитието присъстваха родители на първокласниците, преподаватели, ученици от начален етап. Изявата започна с рецитал от стихотворения, научени през годината, чрез които децата показаха признателността си към създателите на българската азбука и изразиха радостта си, че вече са грамотни. Ре ...

Прочети повече

Пътуващо занятие за Деня на будителите

На 28.10. 2017г. учениците от СУ "Св. Паисий Хилендарски" - село Сливо поле, организираха публична изява на групата по интереси "Аз и моят свят", с която бе отбелязан Денят на народните будители.. Проявата бе организирана под формата на пътуващо занятие: посещение в Двора на кирилицата гр. Плиска и Паметника на създателите на България в гр. Шумен. Участниците в групата бяха подготвили откъси от произведения на старобългарски книжовници, които представиха пред своите съученици и гостите на заня ...
На снимката: В Деня на будителите
Прочети повече

Група по интереси "English bus" , 1 клас

"English bus" - Весело пътешествие на първокласниците в английския език за учебната 2017/2018 година в групата по интереси с ръководител Димана Димитрова. Успешно стартира втората фаза на ПРОЕКТ "Твоят час" в ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян", Пловдив, за новата учебна година!
На снимката: "English bus", 1 клас, 2017/2018 учебна година
Прочети повече
12