Публични изяви

2017-12-31 | 14:00 | Основно училище "Св. св. Кирил и Методий"

Коледен базар

На 15.12.2017 г. в сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с. Ст.Оряхово се проведе публичната изява на децата - участници в група за развитие на творческите способности „Вълшебна работилница“.Бяха изработени коледни украшения и сувенири за Коледния базар в училището. Децата бяха много въодушевени и щастливи.

На снимката: Коледен базар

Прочети повече
2017-12-30 | 10:40 | Велико Търново

Пикник с книга-представителна изява

В края на месец декември се проведе и първата представителната изява на групата по интереси „Библиотека и четене”. Учениците показаха книгата като "прозорец" към света, които трябва да бъде винаги отворен. Защото книгите не просто помагат за формирането на представите ни за света, но разказват история, поражда мечти. Те са безценно духовно богатство, свобода и носители на знание.

На снимката:

Прочети повече
2017-12-29 | 10:00 | ОУ "Св. Климент Охридски"

Аранжиране на коледната украса в класната стая и коледна изложба

На 29.12.2017 г. от 10:00 беше проведена представителна изява на клуба по интереси „Работилницата на сръчковците“. Учениците от 1 и 2 клас, участващи в клуба аранжираха Коледна изложба, на която представиха изработените от тях продукти. Сред изложените изработки бяха различни коледни картички, сувенири и играчки, както и книгоразделители, рамки за снимки, природни календари и др,, които бяха разгледани от гостите с голям интерес.

На снимката:

Прочети повече
2017-12-29 | 10:00 | ОУ ,,Братя Миладинови" - Сливен

Представителна изява

Информация за представителната изява на клуб «Красотата в мен и около мен» Групата се състои от 16 ученици. Заниманията им бяха свързани с рисуване на пейзажи на тема «Есен» и «Зима» в стил реализъм и поантализъм. Учениците създадоха абстрактни композиции на тема «Радост» и «Тъга». Те посетиха галерия «Май» и изложбената зала «Йордан Кювлиев». Двама от учениците участваха в три национални конкурса по изобразително изкуство. Единият спечели две първи награди, а другият – една в ...

На снимката: Публична изява

Прочети повече
2017-12-29 | 12:15 | Начално училище "Братя Миладинови"

Новогодишна изложба

С представянето на новогодишната изложба училището стана по- привлекателно място за своите ученици, техните родители и учители, след като беше украсено с новогодишни и коледни картички, сурвачки и други сувенири. Учениците с удоволствие и положителна нагласа, разкриха себе си и творческите си способности.

На снимката: Пр. изява - В хармония с природата - 29.12.2017 г.

Прочети повече
2017-12-29 | 14:15 | спортна зала

Клуб "Млад баскетболист" момичета

На 29.12.2017 година, в навечерието на новогодишните празници, момичетата от клуб "Баскетбол" проведоха своята демонстративна, представителна изява. С много усмивки, спортен хъс и желание те показаха най-доброто от себе си под баскетболния кош.

На снимката: игра

Прочети повече
2017-12-29 | 08:30 | компютърен кабинет

клуб " Светът на компютрите"

Учениците от клуб "Светът на компютрите" с голямо желание и интерес участваха в дейностите и мероприятията на клуба. Участниците в клуба разшириха своите познания за операционната система Windows, запознаха се с новите за тях операционни системи Linux и Ubuntu – интерфейс, основни програми и приложения. Развиха своите умения за работа с MS Word и MS Excel. На публичната изява на клуба, пред родители и учители, те демонстрираха своите умения за работа с текстообработваща програма и електронна таблица, като изпълниха зададените им практически задачи.

На снимката: клуб " Светът на компютрите" в действие

Прочети повече
2017-12-28 | 10:00 | училище

Секция ,,ФУТБОЛЪТ- моят свят"

Учениците с голямо желание участваха в дейността на Секция ,,Футболът- Моят свят" по Проект ,,Твоят час". С желание изучаваха и прилагаха правилата на спорта Футбол и се подготвеха за участие в различни ученически състезания.

На снимката: Секция ,,ФУТБОЛЪТ- моят свят"

Прочети повече
2017-12-28 | 10:00 | Професионална гимназията по туризъм „Проф. д-р „Асен Златаров”.

Приятелска футболна среща с отбора на ПГ по икономика.

На 28.12.2017 във физкултурния салон на гимназията по туризъм се проведе първата публична изява на групата за извънкласни дейности по интереси „ Футбол” - приятелска футболна среща с отбора на ПГ по икономика. Целта на публичната изява е демонстриране на техническа, тактическа, психологична и теоретична подготовка, специфична за футбола. Участниците от групата показаха завидни умения на игра с глава, изпълнения на дузпи и други технически умения. Демонстрираха екипна работа и ефективност по вре ...

На снимката: Първа публична изява

Прочети повече
2017-12-28 | 16:15 | кабинет за бърза помощ

Посещение на кабинет за бърза помощ

Учениците от групата „Млад парамедик“ посещават Центъра за бърза медецинска помощ – гр. Стражица на 28.12.2017г.. Там са посрещнати от д- р Стефка Ламбева, която ги запознава с дейността на медецинския център, как и при какви обстоятелства се оказва първа помощ. С интерес е разгледан кабинета за приемане при спешна помощ. Д-р Ламбева обеснява на учениците за какво се използва всеки апарат, кога и при какви случаи. С голям интерес и любопитство учениците разглеждат новата линейка. Всички деца са много доволни и благодарят за прекрасната беседа.

На снимката: Бърза помощ

Прочети повече
12345678910...