Публични изяви

2018-01-31 | 12:01 | ЕГ "Бертолт Брехт"

Изложба „Изкуството през нашите очи”

На 31.01. 2018г. бе проведена представителна изява на група „Форма и цвят” по проект „Твоят час”. Въз основа на изработените в часовете творби бе организирана и експонирана изложба във фоайето на І етаж. Учениците с радост и ентусиазъм подбраха и подредиха рисунките си, след което се снимаха. На събитието присъства и г-жа Анна Сарафска – учител по музика в гимназията.

На снимката: "Форма и цвят"

Прочети повече
2018-01-31 | 16:00 | Театрална зала към НУ "Станислав Доспевски"

Тържестно за приключване на пурви учебен срок

На 31.01.2018 година мажоретният състав към НУ "Станислав Доспевски" имаше публична изява по повод приключването на първият учебен срок. Ръководител на групата е госпожа Стоянка Божкова. Облечени в красивите си униформи и с чудесните си изпълнения заплениха зрителите си - техни съученици, родители, учители и местната медия вестник "Приятел".

На снимката: мажоретки

Прочети повече
2018-01-31 | 18:00 | ОУ“Райна Княгиня“

Представителна изява - концерт

Публичната изява на групите по народни танци премина с представяне на изучените танци. Концертът премина много емоционално и децата останаха удовлетворени от изявата си и от факта, че танцуват облечении в народни носи. Събитието се проведе във физкултурния салон на училището на 31 янари. Малките танцьори се представиха с концертна програма. Присъстваха много родители, учители и ученици. Концертът премина с много усмивки и настроение. За финал всички се хванаха на общо хоро.

На снимката: Представителна изява - концерт

Прочети повече
2018-01-31 | 12:00 | 73. СУ

Препоръки за успешно представяне на информация

Публичната изява бе посветена на темата кой по какъв начин ше използва придобитите умения за фотографията и в какви сфери на живота може да ги приложи. Място на провеждане – 73. СУ“Владислав Граматик“. Основен извод - съвременните мобилни устройства ни дават възможност да „документираме“ всеки миг от ежедневието.

На снимката: групата за извънкласна дейност по интереси "Обработка и представяне на информация"

Прочети повече
2018-01-31 | 15:30 | Кабинет 208

"Да направя албум за природата" - открит урок

Открит урок проведен с децата от клуб "Екология" проведен на 31.01.2018г. Темата на урока беше "Да направя албум за природата". Участниците разгледаха снимки с растения и животни, живеещи в различни местообитания, дискутираха защо организмите обитават конкретни среди на живот, какви инстинкти проявяват, как си търсят храна, как се отбраняват от врагове, как се размножават. След това рисуваха животни, който са им любими и който харесват. Оцветяваха гипсови фигурки на животни, направиха постер с ...

На снимката: Да направя албум за природата

Прочети повече
2018-01-31 | 14:00 | ОУ "Алеко Константинов", гр.Червен бряг

Празници на ромите:Кой е Банго Васил

На 31.01.2018г. в ОУ „Алеко Константинов“, гр.Червен бряг се проведе публична изява на група „Семейните празници, като игра – фолклор на етносите“ Гостите на събитието имаха удоволствието да се запознаят с богатия фолклор свят на ромите, да видят сходствата между ромския фолклор и фолклора на другите етноси, да се убедят, че преданията и песните на ромите се говори за същите неща- правда, любов и щастие. Изучаването на ромския фолклор на всички деца да осъзнават значимостта на общите елементи в традициите и културата на различните етноси в България.

На снимката: фолклор на етносите

Прочети повече
2018-01-31 | 14:00 | Актова зала на училището

„Ние от Детска полицейска академия“

С представителна изява на тема "Ние от Детска полицейска академия" в края на месец януари четвъртокласниците от група за занимания по интереси „Детско полицейско управление“ демонстрираха наученото до момента. Групата функционира за втора поредна година в рамките на проект „Твоят час“ в СУ „Николай Катранов“. Ръководител на малките полицаи е учителката Силвия Александрова. Доброволците от IV „б“ клас показаха отлични знания, сързани с правилата за безопасността на движение, като решаваха разно ...

На снимката: "Ние от Детска полицейска акдемия"

Прочети повече
2018-01-31 | 11:00 | Исторически музей гр.Разград

Отбелязване на празника на Разград

На 31 януари2018г., ученици от ППМГ "Акад. Н. Обрешков", членове на клуб "Terra viva", тържествено отбелязаха Денят на Разград, след което посетиха Регионалния исторически музей в Разград. Пред свои съученици и учители, те представиха историческите събития и военните действия, при Освобождението на Разград. В духа на празника прозвучаха стихове посветени на Освобождението 1878г.

На снимката:

Прочети повече
2018-01-31 | 13:10 | ОУ "Св.Св.Кирил и Методий"

Българските средновековни владетели

В предварителната подготовка за занятието учениците бяха разделени на групи, като всяка трябваше да представи една от владетелските династии управлявали българската средновековна държава и най- изявените и представители. Учениците от всяка група представиха проекти, чрез които по особено интересен и креативен начин показаха знанията си пред присъстващите на занятието директор, родители, учители и служители на училището.

На снимката: Ученици от VI клас

Прочети повече
2018-01-31 | 13:55 | ОУ "Христо Смирненски"

Математическо състезание „Забавна математика”

На 31.01.2018г. в ОУ "Христо Смирненски"- гр.Червен бряг се проведе състезание "Забавна математика" между отборите ‘’Комета’’ и ‘’Фантазия’’ , съставени от ученици от 7-те класове, работещи по проект "Твоят час" - група "Занимателна математика" с ръководител Полина Лунголова Гости на състезанието бяха г-жа Нели Дошмановска , зам.директор на училището , учители и ученици от пети, шести и седми клас. Отборите решаваха фолклорни и логически задачи, математически ребуси. Състезанието протече в три ...

На снимката: Математическо състезание

Прочети повече
12345678910...