Публични изяви

2017-11-30 | 15:00 | фоайе на ОУ"Васил Априлов"-с.Хърлец

Коледен базар

Ръчно изработени украшения с подръчни материали бяха изложени на базар във фоайето на ОУ"Васил Априлов".Учениците и родителите присъствали на базара с интерес разгледаха направените коледни и новогодишни сувенири.Прочети повече
2017-11-30 | 14:00 | ОУ"Свещеник Недельо Иванов"

"Правила за събиране на природни ресурси"

На 30.11.2017 г. се проведе втората публична изява на групата по интереси "Млад спортист". Публичната изява беше под наслов "Правила за събиране на природни ресурси". Учениците бяха разделени на групи и всяка от тях представи правилата за събиране на природни ресурси по различен начин- презентация, постер, табло. Гости на публичната изява бяха родители, ученици, учители и директора на училището.

На снимката: Публична изява "Правила за събиране на природни ресурси"

Прочети повече
2017-11-30 | 15:10 | Училище

Публична изява: Училищна ИЗЛОЖБА

ДИ " ТВОРИМ, ЗА ДА УСПЕЕМ " -участниците в Дейността по интереси се занимават с най-различни техники и материали чрез които научават за свойствата и качествата на материалите и изделията изработвани от тя

На снимката: И З Л О Ж Б А

Прочети повече
2017-11-29 | 15:00 | Компютърна зала 2

Език за програмиране с графичен интерфейс C#.

Участниците от групата бяха поканили свои съучиници и ги запознаха с езика за програмиране C#, с писането на конзолни програми и тестването им в онлайн judge системата. Учениците показаха свои програми и кодове, споделиха кое ги е затруднило и пътя, по който са достигнали до вярното решение на задачите. След това пред гостите бе формулирано условието на една задача и няколко от участниците в групата демонстрираха и обясниха своите (различни) сорсове, като изтъкнаха предимствата и недостатъците в решенията си на задачата.

На снимката:

Прочети повече
2017-11-29 | 16:00 | Училище ОУ " Н. Й. Вапцаров" - Мадан

Публична изява. Изложба: „ Златна есен».

На 29.11.2017 г. група за извънкласна дейност « Рисувам и се забавлявам» в ОУ « Н.Й.Вапцаров» - гр. Мадан представи изложба на тема: „ Златна есен». Учениците демонстрираха умения за работа с естествани материали - листа, като използваха смесена техника – отпечатък от оцветени листа и темпера. Директорът на училището, учители и ученици присъстваха на публичната изява. С интерес наблюдаваха работата на малките художници.

На снимката: Изложба " Златна есен"

Прочети повече
2017-11-29 | 15:10 | НУ "Станислав Доспевски"

Турнир щафетни игри

На 29.11.2017 година се проведе Турнир щафетни игри с група 1 „Спортно – подготвителни игри“ в НУ „Станислав Доспевски“, гр. Самоков. Ръководител на групата е Димчо Маринов. Децата се съревноваваха пред родители, съученици и местни медии.

На снимката: Турнир щафетни игри

Прочети повече
2017-11-29 | 13:30 | ПГТ "Д-р В.Берон"

Публична изява – представяне на видеото

Първата представителната изява на групата по интереси” Учим се на чистота и култура на родния език” - учениците представиха създаденото от тях видео от шествието на професионалните готвачи. Събитието се проведе в старата столица с участието на възпитаници на Гимназията по туризъмПрочети повече
2017-11-28 | 16:30 | страницата на училището в социалната мрежа

Виртуална изложба с проекти, създадени от учениците с програмата MS Paint

Публичната изява на групата за ИД по интереси "Фотошоп работилница" се проведе на 28.11.2017 г. Във виртуална изложба на страницата на училището в социалната мрежа децата от групата представиха изображения, създадени от тях с графичния редактор MS Paint. Мероприятието допринесе за повишаване мотивацията на учениците за използване на популярен софтуер за реализиране на творческите им проекти, както и за популяризиране и реклама на училището в социалната мрежа.

На снимката: виртуална изложба

Прочети повече
2017-11-28 | 13:45 | физкултурен салон на ПМГ «Св. Климент Охридски»

Народни танци

Изявата на група «Народни танци» се състоя на 28.11.2017 г. в салона на ПМГ «Св. Климент Охридски». Тази изява е по повод Патронния празник на нашето училище. Изиграха се всички изучении «български народни танци» до момента и се запознахме с някои «български народни традиции». На изявата присъстваха ученици и учители от ПМГ «Св. Климент Охридски». Децата от групата се представиха достойно и показаха хубавите български хора, новината беше публикувана в сайта на училището: http://pmg-silistra.com/pmg/news/read/Predstavitelna-izqva-na-grypata-po--narodni-tanci-07-12-2017-r

На снимката: 1900503-11-28-Publish

Прочети повече
2017-11-28 | 11:15 | Кабинет по БЕЛ на СУ „П.Р. Славейков“ гр. Кърджали

"Умеем ли да общуваме чрез речта?

На 28.11.2017 г. клуб "Млад журналист"проведе дебат по актуален проблем на тема "Умеем ли да общуваме чрез речта?". Участниците коментираха изисквания като отлична комуникативност, умение за работа в екип и изложиха убедително становищата си, като ги защитиха. Интересен пример беше характеризирането на националната специфика на несловесното речево общуване на японците и европейците. Посочваха качества, особено полезни при дебатирането. Защитаваха своите тези чрез предварително обмисляне на аргументите и конрааргументите си.

На снимката: "Умеем ли да общуваме чрез речта?

Прочети повече
12345678910...